Waarom Great Place to Work?

Werkse! als een fijne plek om te werken
Wij vinden het belangrijk dat iedereen met plezier, trots en vertrouwen bij Werkse! werkt. Daarom willen we een Great Place to Work zijn of nog meer worden. Werkse! is daarvoor de samenwerking gestart met de organisatie Great Place to Work®. Ja, in het Engels, want dit is iets waar wereldwijd mee gewerkt wordt. Als Werkse! die fijne werkplek is of nog meer wordt, kunnen we met elkaar – met alle medewerkers – de missie van Werkse! nog beter uitvoeren: ‘Iedereen doet ertoe en is door werk kansrijker’.

Hoe doen we dat?
De organisatie Great Place to Work in ons land helpt ons met het bouwen aan een fijne werkomgeving voor iedereen. Dat doen we om te beginnen drie jaar lang. Om te weten te komen hoe we als medewerkers en collega’s het werken bij Werkse! ervaren, wordt er gemeten. Dat heet de Vertrouwensmeter ofwel Trust Index. Ook worden ervaringen gedeeld, dat noemen we de Belevingsmeter ofwel Culture Audit.

Door deze twee onderzoeken te combineren, ontstaat een goed beeld over of en hoe Werkse! een Great Place to Work is. Op basis van alle antwoorden zijn afdelingen gezamenlijk aan de slag door stuk voor stuk verbeterpunten aan te pakken.