Werven en verwelkomen.

DE VRAAG: WELKE EIGENSCHAPPEN ZOEKT DE ORGANISATIE IN MOGELIJK NIEUWE MEDEWERKERS? NAAST NATUURLIJK DE VEREISTE KENNIS DIE NODIG IS OM HET WERK UIT TE VOEREN?

De werving van nieuwe collega’s vindt plaats door middel van ‘corporate recruitment’. Dat gebeurt door eigen HR-adviseurs. Een van de grote voordelen van corporate recruiters is dat zij weten wat er speelt in de organisatie en dat hun belang op de eerste plaats bij de organisatie ligt.

Sinds kort is onze speciale site live: daar staan alle vacatures op en heel veel meer over het werken bij Werkse!: https://werkenbij.werkse.nl/ die ook gelinkt is aan de Werkse! site. Verder worden LinkedIn, Indeed.nl, twitter, facebook ingezet, vacatures  in het pand opgehangen. Daarnaast worden ze gedeeld met gemeente Delft en ons eigen Werkgeversservicepunt Delft.
Afhankelijk van de vacature worden ook andere netwerken of kanalen gebruikt, zoals de (lokale) krant, Traineeship Plaza of diverse alumniverenigingen in de regio voor het aantrekken van Young Professionals. Met onze vacatures vragen wij naast de inhoudelijke kennis, specifiek om een aantal persoonlijke eigenschappen van onze kandidaten.

Via onderstaande knoppen meer over het onderwerp werven.