Wat vieren we bij Werkse!?

Iedere afdeling heeft eigen momenten van vieren. En soms vieren we iets centraal. Bijvoorbeeld als het aantal bij werkgevers geplaatste kandidaten (jaardoel) behaald is: dan is er gebak voor heel Werkse!

Dit jaar trakteerde de jarige directeur (kroonjaar) op ijsjes!

Na het gereedkomen van een grote order krijgen de assemblagemedewerkers gebak. Vier maal per jaar wordt een ‘medewerker van het kwartaal’ in het zonnetje gezet met een bos bloemen: en dat komt op de foto! Als iemand met pensioen gaat: ook dan is er koffie met gebak.

Bijna iedereen die jarig is trakteert bij afdeling Post. Maar niets is verplicht. En elke vrijdag opnieuw, voordat de mensen naar huis gaan, wordt iedereen bedankt voor zijn / haar inzet die week. Bij het gereedkomen van een grote order of bij overwerk krijgen mensen gebak.

In het Magazijn wordt dagelijks bij de dagstart benoemd wie er jarig is en/of wie een diploma heeft behaald.

Bij de plaatsing van een kandidaat bij een werkgever wordt dat gedeeld en gevierd in de dagstart. Maandelijks komt een mooie match van iemand die bij een werkgever is geplaatst in de lokale krant. Ook wordt dat via het interne mededelingensysteem gedeeld en soms gaat er een bloemetje naar de kandidaat.
Sowieso krijgt iedere kandidaat die wordt geplaatst een bloemetje. De huisbloemist doet goede zaken want ook bij een behaald een diploma of certificaat: een bloemetje. Verjaardagen worden onderling gevierd door even bij elkaar te komen met een traktatie en soms wordt de werkplek versierd door collega’s.

GPtW is een feestje, je moet wel zelf de slingers ophangen;->

Slingers, Decoratie, Carnaval, Achtergrond, Partij

Bij Schoonmaak en Groen & Omgeving worden jubilea gevierd met een barbecue met alle collega’s en met de door de jubilerende medewerker gekozen genodigden wordt er eerst koffie met gebak genoten.

De groencollega’s houden ook van complimenten: bijvoorbeeld als een actielijst van de afdeling met succes is afgewerkt. Ook dagelijks als het werk goed is uitgevoerd worden pluimen uitgedeeld.

Schoonmaakmedewerkers op locatie krijgen op hun verjaardag de telefonische felicitaties vanuit kantoor. Op dat kantoor worden onderlinge verjaardagen gevierd met een kopje koffie en een lekkernij. Bij het behalen van diploma’s, wat regelmatig gebeurt, worden deze uitgereikt tijdens een lunch en ontvangen de betreffende medewerkers een bloemetje. Foto’s worden gedeeld in het Werkse! Magazine en via het interne informatiesysteem.

De HRM-adviseurs zijn dol op Starbucks: bij het behalen van drie successen – er wordt geturfd – met elkaar een lekkere kop koffie drinken buiten de deur!

Bloemen bij diploma’s of 60 worden en verrast worden met heel veel rozen op je werkplek.

Jubilea’s zijn altijd een feestje waar de collega’s en naaste omgeving altijd van mee mogen genieten!

Ook HRM support versiert de werkplek van een jarige collega en er is een gezamenlijk koffiemoment met gebak. Na de implementatie van het nieuwe salarissysteem in 2019 – waar heel hard aan was gewerkt – was er gebak en bloemen voor alle mensen die samen de klus klaarden.

En dan is er nog heel veel meer aan gevier dat we niet weten…

LOL
Vlak voor een zekere datum in april is het wijs om berichten kritisch te beoordelen. Toen er op intranet een filmpje over de muizenplaag verscheen, met daarin de oproep om je thuiskat te laten ‘solliciteren naar een functie als ‘bedrijfskat annex muizenvanger’ krabden de meeste mensen achter hun oren. Lol om het filmje te bekijken, met alle oefeningen die de kat moest beheersen. Ook de makers hebben zich helemaal uit kunnen leven.

Vieren zonder aanleiding
Een van de collega’s kwam bij de bakker een perentaart tegen: ‘die gaat mee naar de zaak’. Waarom? Daarom!

Samen naar de tentoonstelling
In aansluiting op een Werkse! on track bijeenkomst blijft het Prinsenhof speciaal voor hen geopend om naar de tentoonstelling ’50 jaar MOJO’ te kijken.