2018: Vanuit het jubileumjaar
In 2018 vieren we het 90 jarig jubileum van de  Sociale Werkvoorziening in Delft en omstreken. Dit vieren we met een personeelsfeest, een symposium, een jubileumboek, een tentoonstelling, een open dag in september en extra aandacht in de media.

Op 18 januari 2018 begonnen we met een personeelsfeest. Het personeelsfeest als eerste, want het draait bij Werkse! om de medewerkers. Alle collega’s waren uitgenodigd voor dit bijzondere feest met een optreden van niemand minder dan de goedlachse Frans Bauer. De bevriende Firma van Buiten verzorgt de catering, er is een Turkse band, de ijscokar komt langs en medewerkers kunnen op de foto bij de selfiebox.

In het atrium van Werkse! staat heel 2018 een tentoonstelling. Foto’s met toelichting laten de ontwikkelingen in de afgelopen 90 jaar zien. Veel medewerkers zijn vooral benieuwd of ze zelf op de foto staan. Een ander roept: “hé, dat is mijn tante, mag ik die foto?” Natuurlijk! Begin van het jaar konden medewerkers en bezoekers ook een tijdmachine in. Brancheorganisatie Cedris en A+O fonds SBCM realiseerden deze virtuele reis door de geschiedenis van de sociale werkvoorziening in Nederland.

Tijdens het symposium staat ‘de waarde van werk centraal’. Hoofdspreker is professor arbeidsmarkt Ton Wilthagen er zijn 14 workshops rond werken en Werkse! gegeven door eigen medewerkers en goede relaties.

“Onder het motto het leven is een feestje, alleen zelf even de slingers ophangen koop ik ’the day after’ een taartje. Samen met de voorbereidingsgroep genieten we in de lounge ook met langslopende collega’s na. We blikken blij tevreden terug.  Vooral ook omdat externen heel positief waren. Er was maar één dissonant: de afterpartyband was iets te luid. De onderlinge samenwerking en ook de chemie met de spreker waren daarentegen top.” Communicatiemedewerker

Het jubileumboek ‘Mensenwerk – 90 jaar het verschil’ wordt tijdens het symposium gepresenteerd. Een van de medewerkers die het langst in dienst is krijgt het eerste exemplaar. Alle gasten krijgen een exemplaar mee naar huis. Ook alle medewerkers mogen daarna een boek afhalen en daar wordt volop gebruik van gemaakt.

“Afgelopen week heb ik jullie boek helemaal doorgelezen. Het ziet er daverend uit en leest als een trein. De tijdlijn is mooi weergegeven en geeft een goed overzicht van de ontwikkeling van ons bedrijf tegen de tijdsgeest waarin voortdurend wordt gewerkt. Ik ben er trots op bij zo’n bedrijf te werken.” Consulent werk

Onderstaand: Frans Bauer weet iedereen op de vloer te krijgen tijdens het personeelsfeest bij gelegenheid van het 90-jarig bestaan.

Onder: sfeerimpressie personeelsfeest ’90 jaar sociale werkvoorziening’.