Hoe kijken onze collega’s tegen ‘delen’ aan?

”In ons team deel je natuurlijk ook wel privé zaken, maar ik voel me ook weer niet zo vrij dat ik dat allemaal deel. Dat hoeft ook niet bij collega’s.”

”Wat ik merk in het kader van ‘delen’ is dat mensen soms niet echt kunnen luisteren en meer op zichzelf zijn gericht. Wellicht kunnen we hier wat mee.”

”Als je meer gericht bent op de ander, krijg je dit ook vaak terug en zijn anderen gericht op jou.”

Het zou leuk zijn om onze medewerkers (op de werkvloer maar ook extern) wat directer mee te laten delen in bepaalde zaken. Nu gaat het veelal via de werkleiders en voorlieden.”

”Het bevordert de betrokkenheid als er meer persoonlijker en directer wordt gedeeld. Nog geen oplossing hoe maar eentje om over na te denken.”

”Hierbij een foto met collega’s welke ik graag wil delen. Wij zijn allemaal erg verschillend maar gaan super leuk met elkaar om en delen veel met elkaar.”

”Meer de vrijheid voelen om te delen wat je bezighoudt en misschien dwarszit en hier een veilige omgeving voor creëren. Er zijn toch vaak drempels.

”Gesprekken die gehouden worden met je leidinggevenden is een mooi platform. De gespreksleider kan dan hier een goede rol in nemen door echt door te vragen en te kijken, vragen en verdiepen wat iemand bezighoudt.”

”Ik vind het fijn dat we op de hoogte worden gehouden over het reilen en zeilen van Werkse via bv Werkse on Track. De reden is dat je dan weet waarvoor je werkt en wat de resultaten zijn. Je kunt je werk beter begrijpen als je van het grotere plaatje op de hoogte bent. Verder deel ik wat privé dingen met mijn manager. Hier voel ik me goed bij.”

Voorbeelden uit de praktijk 

Werken bij Werkse! is meer dan alleen werk. Dit is terug te vinden in onze missie. Wat en hoe delen we bij Werkse!? Met elkaar, naar de medewerkers toe maar ook extern.

BOO
Er is onlangs een foto gemaakt tijdens het management team overleg B(asis) O(p) O(rde) overleg. Dit overleg wordt staande bij het bord gehouden. Het management deelt en bespreekt hier de kortlopende en actuele acties.

De weekmail

Binnen team Werk en team Participatie werd veel geklaagd over de hoeveel mailtjes er per dag verstuurd werden. Collega’s gaven aan dat zij vonden dat er veel te versnipperd informatie over allerlei zaken op hun af kwam. In de uitvoeringspraktijk merkten wij dat belangrijke informatie in de mailbox was blijven “hangen”. De drie coördinatoren van team Werk, team Participatie en procesondersteuning hebben de krachten gebundeld en zijn belangrijke informatie gaan bundelen. Sinds februari 2017 zijn wij gebundeld informatie gaan delen via de weekmail. Dit betekent dat er elke maandag een mail komt met alle belangrijke wijzigingen, afspraken en bijeenkomsten. Inmiddels is ‘de weekmail’ binnen deze business unit een begrip geworden. Wij zien nog wel een mooi verbeterpunt voor de weekmail: het invoeren van een zoekfunctie op trefwoord. Dit wordt zeker opgepakt.