Bedanken in soorten en maten
Als er iets te bedanken en vieren valt, doen we dat natuurlijk graag. De afspraken hierover staan in: ‘Faciliteiten en vergoedingen bij jubileum, huwelijk en uitdiensttreding van medewerkers’. Deze afspraken zijn toe aan een opfrissing. De praktijk leert dat er veel ruimte gegeven wordt vanuit het management – en gepakt door de leidinggevenden – voor individuele acties. Desalniettemin vinden wij het belangrijk om hier ook een gezamenlijke werkwijze bij te hebben, zodat hier voor alle collega’s op dezelfde manier aandacht voor is.

Bedanken begint bij een klein gebaar. Medewerkers die bijzonder hard hebben gewerkt om een productie-order af te krijgen worden zowel via intranet, als op de borden feestelijk bedankt. Nog mooier is het samen een taartje eten, genieten en dan door naar de volgende opdracht.

Of medewerkers naar voren halen en het podium bieden bij grotere en kleinere bijzonderheden tijdens een Werkse! on Track of een artikel 24 vergadering.

Met trots en plezier zijn ook een aantal ‘toffe peren hoodies’ uitgereikt aan medewerkers die bijzondere activiteiten hebben georganiseerd voor hun collega’s. Bijvoorbeeld de collega’s van de personeelsvereniging, of twee collega’s die een pubquiz organiseerden.

Belangrijkste in het kader van bedanken zijn de schouderklopjes en actief uitspreken van waardering naar de collega’s door de leidinggevende en onderling. Niet in een foto te vangen, maar dagelijks gelukkig in vele afdelingen het geval.